ELEKTROAKUSTIKA PROJEKT - O NAMA

Internetsko web sjedište “elektroakustikaprojekt.eu” prikazuje rad, znanje i iskustvo koje tim stručnjaka i znanstvenika koristi prilikom akustičkog projektiranja prostora. Pri tome je naš tim u mogućnosti izvesti sve potrebne radnje u cilju postizanja akustički ugodnog prostora za slušanje, rad i boravak ljudi. Možemo početi s projektiranjem u fazi izrade glavnog projekta za građevine koje su tek u planu, ili s mjerenjem karakteristika već izvedenog prostora, koji će se prema potrebi dodatno obraditi i akustički prilagoditi svojojnamjeni.

Tipovi građevine na kojima smo radili, i na kojima ćemo i dalje raditi:

  • glazbene slušaonice
  • glazbeni studiji
  • plesni prostori
  • sakralni objekti
  • uredski prostori
  • veliki prostori s velikim brojem ljudi (zračna luka)
  • kazališni prostori

U suradnji svih naših partnera, svaki ćemo prostor učiniti akustički ugodnim, a po potrebi ga i opremiti odgovarajućom elektroakustičkom opremom.

Voditelj i organizator tima “Elektroakustikaprojekt” je dr. sc. Miljenko Krhen, dipl. ing. el.

Miljenko Krhen
Miljenko Krhen

Miljenko Krhen je ovlašteni inženjer elektrotehnike koji ima ovlaštenje za obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe (projektant i/ili glavni projektant) u okviru zadaća elektrotehničke struke, te poslove stručnog nadzora građenja u svojstvu odgovorne osobe (nadzornog inženjera). Na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1990. godine, na smjeru Radiokomunikacije i profesionalna elektronika. Profesionalnu karijeru započinje na Elektrotehničkom fakultetu, nakon čega radi kao voditelj tehničke službe u poduzeću Alea d.o.o., tada jedinom ovlaštenom zastupniku Panasonic telekomunikacijske i uredske opreme za RH. Nekoliko godina bio je direktor poduzeća koje se bavilo izradom elektro-projekata, gdje je i sam radio kao ovlašteni inženjer elektrotehnike.

Od 2009. do kraja 2018. godine zaposlen je na Zavodu za elektroakustiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).

Doktorirao je 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu s doktorskom disertacijom „Optimiranje akustičke kvalitete profesionalnoga prostora za slušanje“. Cijelo je vrijeme u svom profesionalnom životu bio vezan uz zvuk, akustiku, elektroakustiku i prijenos informacija.

Dobitnik je više prestižnih pohvala i nagrada za svoj rad, pri čemu je izuzetno aktivan u promicanju struke, znanja i važnosti akustike u svakodnevnom životu. Bio je aktivni sudionik na više međunarodnih konferencija vezanih uz područje svog stručnog djelovanja, a sudjelovao je i u njihovoj organizaciji.

Objavio je preko 50 znanstvenih radova (poglavlja u knjizi, radovi u časopisima i sudjelovanja na domaćim i međunarodnim konferencijama)

Popis radova u znanstvenim bibliografijama:

CROSBI - Popis radova
Krhen, M. - Popis radova
Google_ Scholar radovi
Krhen, M. - Google scholar profile
Close Menu